torsdag 6 oktober 2011

Anmälan till vårterminen

Sista anmälningsdag till vårens studier är den 15 oktober.
Glöm inte att anmäla dig!!! (Högskola/Universitetsstudier)



För den som ännu inte är helt säker på vad ni ska söka, gå in på http://www.studera.nu/  Där kan ni jämföra mellan olika utbildningar (om ni avser att läsa på högskola/universitet). Något som också kan rekommenderas är att läsa kursplaner för att bilda skapa sig en uppfattning av vad utbildningen handlar om, vilken typ av kurslitteratur som inkluderas, med mera.

Väljer man att endast läsa enstaka kurser, det vill säga såna på 7,5 - 15 HP så bör man vara uppmärksam på att kurserna startar olika perioder, detta anges också på kursernas hemsida. Perioderna delas in i 1-4 perioder, och beroende på studietakten så får man försöka se till att lägga kurserna i ordning när man gör ansökan.

Komvux har flera starter under året, hör med din närmaste Komvux när du kan börja studera nästa gång. Folkhögskolorna startar oftast på höstterminen, men det finns även kurser som startar under våren. Kontakta den skola du är intresserad av för att få reda på när sista ansökningsdag är. Samma sak gäller för KY - hör med den skola du är intresserad av att söka till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar