onsdag 28 september 2011

Nyttolänkar

Dessa länkar är länkar som kan komma till nytta under din studietid. Här kommer du hitta förslag på lite smått och gott. Det som ligger uppe just nu är följande:

- Bibliotekskatalog Stockholm
Här kan du göra en direktsökning på samtliga bibliotek i Stockholmsområdet. Du kan söka på författare, titel eller valfritt ord.

- Flyktlinjer
Genom denna länk kommer du fram till en mycket intressant hemsida. Det är en man som kallar sig för Eddy som driver denna blogg. Han är mycket update om det som händer i samhället, läser många olika böcker av stora och kända teoretiker, filosofer, feminister, med mera vilka han sen ibland recenserar eller tycker till om. En sida där man kan hitta väldigt mycket bra och samhällsnyttig information om dagsaktuella ämnen.

- Libris Bibliotekssök
På denna sida kan du söka efter böcker på samtliga högskolebibliotek / universitetsbibliotek i hela Sverige. Du kan även hitta lite mer ingående information om litteraturen.

- Nordstedts lexikon
Nordstedts är dem som gör de blå-randiga lexikonen. Här hittar du deras lexikon online, vilket är mycket praktiskt om du behöver slå upp ett ord medan du sitter vid datorn.

- Synonymer "uppslagsbok"
Även här hittar du en online-sida där du kan slå upp ord. På denna sida slår du upp alternativa betydelser till svåra ord på svenska som du har svårt att förstå eller vill ha förklarade.

- Uppsatser
Här kan du hitta uppsatser om allt möjligt. Uppsatserna är publicerade av studenter på högskolor och universitet runt om i Sverige.

- Wikipedia
2000-talets uppslagsverk online. Här kan du slå upp det mesta mellan himmel och jord som du vill veta. Dock bör man vara medveten om att vem som helst kan publicera material på Wikipedia, det vill säga, även du och jag, och därför bör man tänka sig för en extra gång innan man väljer att hänvisa dit i sina skolarbeten. Det är alltså inte något som rekommenderas i första hand, utan det är också att rekommendera att man dubbelkollar informationen någon annanstans om man ska ha det i ett arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar